facebook

Wat te doen in Durbuy en de Ardennen.

Durbuy, het kleinste stadje van de wereld

Durbuy, het kleinste stadje van de wereld

Villa Faro Durbuy is een charmante vakantiewoning in het hart van de Belgische Ardennen, gelegen op een kleine 4km van het historische stadscentrum Durbuy. De kleine romantische steegjes, de vele gezellige restaurants en de sfeervolle boetieks geven u een fijn vakantiegevoel.

Combineer een onvergetelijke dag in het stadje Durbuy met een bezoek aan het “Parc des Topiaires”. Deze grote tuin bevat een unieke verzameling planten gesnoeid in verschillende figuren (krokodillen, Manneke Pis, vogels, olifanten, kinderen…)

www.topiaires.durbuy.be

Vakantiehuis Villa Faro op een steenworp van de kerstmarkt in Durbuy

Vakantiehuis Villa Faro op een steenworp van de kerstmarkt in Durbuy

Ook in de winter heeft Durbuy heel wat te bieden. Proef van de kerstsfeer op de kerstmarkt van Durbuy van 30 november tot 5 januari. Flaneer langs de vele kerstkramen in de smalle steegjes van Durbuy, leef u uit op de schaatspiste of verwarm u aan een glaasje glühwein aan een kerststalletje.

Radhadesh - Kasteel van Petite-Somme

Radhadesh - Kasteel van Petite-Somme

Op wandelafstand van vakantiehuis Villa Faro Durbuy ligt het sprookjesachtige kasteel van Petite-Somme, Radhadesh. U wordt er ondergedompeld in het spiritueel India van de Ardennen. Tijdens een rondleiding met gids komt u meer te weten over de rijke geschiedenis van het kasteel, de Indiase cultuur en religie. U kan er tevens het prachtige uitzicht over de Ardennen bewonderen vanop de toren van het kasteel. Op het domein van Radhadesh vindt u tevens een vegetarisch restaurant, een boetiek met Indiase snuisterijen, een warme bakker en een kinderspeeltuin.

www.radhadesh.com

Het Labyrint van Durbuy - Barvaux-sur-Ourthe

Het Labyrint van Durbuy - Barvaux-sur-Ourthe

Beleef een magisch avontuur met het ganse gezin in het labyrint van Durbuy-Barbaux. Verdwaal in het 11ha grote maïsveld met 10km wandelroutes Onderweg ontmoet men grappige en intrigerende personages die u een verhaal vertellen en voorstellen om er aan deel te nemen. Spektakels, raadsels en lachbuien zijn op de afspraak in de gangen... maar u moet ze eerst vinden! Het attractiepark met vele kinderactiviteiten lokt elke zomer 70 000 bezoekers. Elk jaar wordt het doolhof in een ander themakleedje gestoken. Dit alles valt te beleven op slechts 7km van vakantiehuis Villa Faro.

www.lelabyrinthe.be

Grotten van Hotton

Grotten van Hotton

De grotten van Hotton worden ook de grotten van Duizend-en-één-Nacht genoemd. Met een gids daalt u af in een doolhof van ondergrondse gangen en galerijen. De grootste galerij is 35m hoof, 10m breed en 200m lang. Laat u betoveren door een schouwspel van stalagmieten, stalactieten en zuilen.  In het laagste deel van de grot stroomt permanent de ondergrondse rivier. Voor en na het bezoek kunnen kinderen spelen in de speeltuin of een drankje nuttigen in de cafetaria.

www.grottesdehotton.be

Het Megalietenhuis in Wéris

Het Megalietenhuis in Wéris

In Wéris, één van de mooiste dorpjes van Wallonië, kan je megalieten (letterlijk: grote stenen) ontdekken. De aanwezigheid van Dolmens en Menhirs maken van het kleine dorpje Wéris een ware toeristische trekpleister. Er is zelfs een heus megalietenhuis met een museum en een cafetaria. Je kan er tevens terecht voor informatie over Wéris, wandelingen in de buurt, brochures, postkaarten en souvenirs.

www.weris-info.be